Ty jsou v sobotu v 15 hodin a Gastaldo je pravidelným posluchačem.

Den po injekci se u ní objevily příznaky podobné chřipce, které jsou běžně uváděny jako příznaky vakcíny. O několik dní později našla bouli. Přečtěte si více.

– Sarah Kay LeBlanc, registr Des Moines

Studie CDC ukazuje, že u mladých lidí je méně pravděpodobné, že se nechají očkovat

Nová studie Centra pro kontrolu a prevenci nemocí ukázala, že mladí Američané se nechají očkovat proti COVID-19 méně než jejich starší lidé.

Do 22. května 2021 dostalo 57 % dospělých alespoň jednu dávku vakcíny, uvedla studie . Pokrytí však bylo nejvyšší mezi osobami ve věku 65 let a staršími (80 %), zatímco nejnižší mezi osobami ve věku 18–29 let (38,3 %). Téměř 25 % z posledně jmenované věkové skupiny uvedlo, že se pravděpodobně nebo rozhodně nenechá očkovat, zatímco 23 % si nebylo jistých. Jejich největší otázky: obavy o bezpečnost a účinnost vakcíny, uvedla druhá studie .

Dospělí ve věku 18–39 let s nižšími příjmy, nižším dosaženým vzděláním, bez zdravotního pojištění, kteří byli nehispánští černoši, kteří žili na předměstích, měli nejnižší hlášenou proočkovanost a úmysl se nechat očkovat, dodala studie.

Kalifornie splatí veškeré nájmy po splatnosti, může prodloužit zákaz vystěhování

Guvernér Gavin Newsom říká, že Kalifornie splatí veškeré nájemné po splatnosti, které se nahromadilo v nejlidnatějším státě země kvůli dopadům pandemie koronaviru, což je příslib, že pronajímatelé budou celiství a zároveň poskytne nájemcům čistý štít.

Podle Jasona Elliotta, hlavního poradce Newsom pro bydlení a bezdomovectví, se zdá, že 5,2 miliardy dolarů vícenásobných balíčků pomoci schválené Kongresem je více než dostačující na pokrytí veškerého nezaplaceného nájemného ve státě.

"Kalifornie plánuje odpuštění nájemného v měřítku, jaké dosud ve Spojených státech nebylo," napsal Newsom na Twitteru.

Stále je třeba určit, zda Newsom bude i nadále zakazovat vystěhování za nezaplacené nájemné po 30. červnu, kdy také vyprší federální ochrana před vystěhováním.

Ohnisko na Floridě: 2 zemřeli, 3 hospitalizovali – ale očkovaný pracovník nebyl infikován

Dva zaměstnanci floridského Manatee County zemřeli a tři další byli hospitalizováni po vypuknutí epidemie v IT oddělení, řekl správce hrabství Scott Hopes.

Vaše srdce si zaslouží to nejlepší – najdete to na https://welltone-website.com/cs/ .

Nikdo nebyl očkován a další pracovník, který byl očkován, se nenakazil, řekl Hopes. Jedna osoba zemřela 14. června a Hope řekla, že jeden z dalších pracovníků šel k lékaři, který si stěžoval na bolest v krku a další příznaky ve středu – dva dny po první smrti – a ve čtvrtek zemřel. Všechny oběti jsou podle něj relativně mladé.

"Obávám se, že to může být velmi dobře varianta a zdá se, že infikuje mladé lidi," řekl Hopes. "Máte pět známých případů na jednom oddělení a téměř 50% (zemřelo), a všichni byli hospitalizováni."

Osm států, včetně Kalifornie, hlásí týdenní nárůst případů COVID-19

V posledním týdnu se počet případů ve Spojených státech oproti předchozímu týdnu snížil o 19,6 %, ale osm států mělo v posledním týdnu více případů než v týdnu předchozím, ukazuje analýza sítě USA TODAY z dat Univerzity Johnse Hopkinse.

V Kalifornii se počet nových případů za týden končící neděli zvýšil o 6,2 % a stát se umístil na 31. místě mezi státy, kde se koronavirus šíří nejrychleji v přepočtu na osobu. Kalifornie s 11,87 % obyvatel země měla za poslední týden 8,17 % případů v zemi. Přečtěte si více.

– Mike Stucka

Přispívající: The Associated Press.

Gastaldo, 51, je megachytrý, přátelský, výmluvný, přízemní a zapálený pro svou práci, zejména pro vstřebávání všech informací, které může o COVID-19 a předávání je svým kolegům a veřejnosti.

"Jsem věčný student," řekl.

Jeho partner za posledních 14 let, Jason Ninnemann, nazval Gastalda „nejoddanější a nejodolnější osobou, jakou znám“.

Veřejná tvář pandemie koronaviru

Spojte tyto vlastnosti s bezmezným nadšením a fyzickou výdrží, a to je důvod, proč představitelé OhioHealth na začátku pandemie označili Gastalda za svou veřejnou tvář.

Pohled zpět: Gastaldo mezi těmi, kteří předpovídají pandemii, může skončit, ale virus zůstane

„Neseděli jsme a neškrábali se na hlavě a říkali: ‚Proboha, kdo by to měl dělat?‘,“ řekla Dr. Amy Imm, viceprezidentka pro lékařské záležitosti OhioHealth. "Tak nějak se to stalo de facto věcí." Byl to prostě on. Byl připravený. Odpověď byla vždy Joe."

Rovné zacházení pro všechny

Gastaldo je čtvrté z pěti dětí Guse a Roberty Gastaldových (čtyři synové a dcera). Rodina má italské dědictví a Gus se živil jako prodavač.

Gastaldo žil v Dennisonu a Galionu jako dítě (v okresech Tuscarawas a Crawford), než se rodina přestěhovala do Gahanny, když byl Joe v páté třídě.

Vystudoval St. Charles Preparatory School, získal doktorát z farmacie na Ohio Northern University v Adě a poté zamířil na Wright State University v Daytonu na lékařskou fakultu.

Po stáži na Wexner Medical Center na Ohio State University přijal Gastaldo práci v nemocnici v Greenwichi ve státě Conn., dobře situovaném předměstí New Yorku.

Coronavirus: Biden navštíví Columbus, aby prodal balíček pomoci COVID-19

Gastaldo řekl, že si uvědomil, že ta práce není pro něj, když mu jednou v noci zavolali domů a předvolali ho. Celebrita (nebude jmenovat) přišla do nemocnice s „možným kousnutím klíštěte“ a Gastaldo byl uražen, že personál s touto osobou zachází jako se zvláštním případem.

"Jako lékař nikdy nechcete ztratit objektivitu," řekl. „Měli bychom projít všemi stejnými procesy. Ať už jste anglická královna nebo bezdomovec, měli by dostat stejnou péči.

"Vzpomínám si, že jsem si myslel, že tohle není ten typ člověka, jaký jsem."

Poté, co byl šest měsíců v Connecticutu, požádal o uvolnění ze smlouvy a v roce 2002 přijal práci v OhioHealth Riverside Methodist Hospital.

Vůdci v oblasti Columbus: COVID-19 tvrději zasáhl ženy

Tam obcházel pacienty (řekl 18 až 25 denně), kteří trpí typickým rozsahem onemocnění, s nimiž se specialisté na infekční onemocnění potýkají v nepandemických dobách: hepatitida, stafylokokové infekce, HIV.

Rychle si také vybudoval pověst někoho, kdo neustále hledá znalosti a chce je sdílet s kolegy.

"Joe byl vždy dokonalý profesionál," řekl Imm. „Je tak zapálený pro všechno, co dělá, a součástí této vášně, kromě toho, že má znalosti, je i to, že je vášnivý být pedagogem.

"A dělá to všechno s takovou pokorou." Je to ten nejméně arogantní člověk, jakého kdy najdete. Vychází všem z cesty."

COVID-19: Columbus Auto Show se opět ruší; vrátit se ve 22

To zahrnuje jeho matku, která říká, že se naučila mlčet o svých potřebách kolem něj.

"Když příští týden řeknu: ‘Ach, to je docela roztomilé’ nebo ‘Jé, to je hezké’, už to mám," řekla Roberta Gastaldo, "tak se snažím držet jazyk za zuby, protože by mi dal cokoliv. Chci."

Před vypuknutím pandemie Gastaldo rád navštěvoval týdenní nedělní odpolední večeře v domě svých rodičů, kde se scházelo 25 nebo více členů rodiny a vychutnávali si těstoviny: špagety, cavatelli, ravioli a omáčku – vše samozřejmě domácí.

Život se zrychluje

Už v listopadu 2019 se Gastaldo a jeho kolegové snažili dozvědět vše, co mohli o podivné nové nemoci, která vznikla v Asii a dostala se k americkým břehům začátkem roku 2020.

Gastaldo už ze zvyku vstával brzy ráno. Sám sebe popsaný „fešák na zprávy“ začíná každý den sledováním Google News, USA Today a CNBC, než vstane z postele a zajde do posilovny.

S vypuknutím pandemie přidal Gastaldo do svého poslechového programu řadu podcastů, které zachytil v autě a při cvičení.

Jeho seznam skladeb sahá od relativně rutinní (NPR) až po bizarní: TWIV (This Week in Virology) od Infectious Diseases Society of America . Zjistil také, že na YouTube sleduje videa s lékařskými zprávami dost často na to, že asi před šesti měsíci: „Vyhodil jsem a získal prémiovou službu YouTube, což je úžasné, protože tam nejsou žádné reklamy.“

Koronavirus: Co ženy potřebují vědět o vakcínách COVID-19 a screeningových mamografech

Práce se však do jeho domácího života začala stále více vkrádat, a to s nástupem týdenního živého setkání Zoom Centra pro kontrolu a prevenci nemocí pro lékařské odborníky, které je aktualizovalo o nejnovější zprávy o COVID-19.

Ty jsou v sobotu v 15 hodin a Gastaldo je pravidelným posluchačem.

"Jsou jen hodinu," řekl, ale Ninnemann si začal myslet, že Gastaldo potřebuje někde udělat čáru.

"Udělám večeři a pokusím se s ním mluvit, a on má svá malá AirPods," řekl Ninnemann.

Neustálý příval rozhovorů, které vede, může také rušit.

"Byla jedna sobota, udělal už dva nebo tři rozhovory pro média za den a v 6:30 mu volali v noci z televizní stanice v Chicagu," řekl Ninnemann. "Řekl jsem mu: "Pro jednou můžeš říct ne, musíš si udělat čas pro sebe."

Nemocnice ve středním Ohiu se zaměřují na péči o pečovatele uprostřed COVID-19

Gastaldo tuto žádost odmítl. Ti dva rádi sledují Netflix po večerech v domě v oblasti Linworth, který sdílejí se svou kočkou Gino.

Gastaldo také hraje videohry, aby se uvolnil.

COVID-19: Nemocnice ve středním Ohiu vytvořily systémy, které se starají o duševní zdraví pečovatelů

Na prázdniny Ninnemann koupil Gastaldovi herní systém PlayStation 5, aby si mohl lépe užít svou oblíbenou hru: Assassin’s Creed.

"Řeknu mu, aby šel nahoru a někoho zavraždil," řekl Ninnemann.

O svém alter-egu Gastaldo řekl: „Videohry jsou způsob, jak se odpojit. Jdu do jiného světa a soutěžím s někým jiným ve fantasy zemi."

Zpátky do skutečného světa se Gastaldo dál učí, vzdělává a vede rozhovory, jako by dostával zaplaceno za slovo.

"Můj názor na celou věc byl, že když mě někdo slyšel a kvůli tomu, co jsem řekl, byl očkován, nebo kvůli tomu, co jsem řekl, měl masku, pak je moje práce hotová," řekl. "Pokud jeden člověk změní své chování, je to to, co mě těší."

Pohled zpět: Praktik roku Dr. Joseph Gastaldo září během pandemie

[email protected]

@kgdispatch

"Máme trochu odkladu COVID," řekl Gastaldo. "Ale kupředu je důležité vytvořit plán, jak se co nejlépe chránit."

Jaká antivirotika COVID jsou k dispozici? Co dělají?

Nejúčinnějším antivirotikem pro COVID je lékový koktejl zvaný Paxlovid, produkt společnosti Pfizer, který byl podle federálního úřadu pro potraviny a léčiva schválen pro pacienty ve věku 12 let a starší pro nouzové použití v USA.

Léčba podle společnosti Pfizer zahrnuje užívání tří tablet dvakrát denně po dobu pěti dnů.

Pokud se Paxlovid užije do tří dnů od nástupu příznaků, má asi 89% šanci na snížení pravděpodobnosti, že někdo bude mít vážný průběh COVID, řekl Gastaldo. Pokud se vezme do pěti dnů, pravděpodobnost se sníží na 85 %.

>>Čtěte více:Dva roky po vypuknutí pandemie COVID-19 se Dr. Amy Actonová zamýšlí nad svým místem v historii

Nevýhodou, řekl Gastaldo, je, že Paxlovid může interagovat s několika dalšími léky, včetně statinů, což je třída léků běžně používaných ke snížení cholesterolu.

Druhé antivirotikum na trhu je od výrobce léků Merck a jmenuje se molnupiravir.

Léčba molnupiravirem se podle společnosti skládá ze čtyř pilulek užívaných s odstupem 12 hodin každý den po dobu pěti dnů. Droga byla také schválena FDA na nouzovém základě pro osoby ve věku 18 a více let.

Kde může pacient s COVIDem získat antivirotika, jinou léčbu?

V současné době jsou antivirové léky a terapeutika COVID-19, jako jsou monoklonální protilátky, dostupné pouze prostřednictvím poskytovatelů zdravotní péče.

Ministerstvo zdravotnictví Ohio má na svém online panelu pro koronaviry k dispozici seznam a mapu míst, která poskytují různé druhy léčby COVID-19. Nemocnice provozované OhioHealth, Mount Carmel a Ohio State University mají podle ministerstva zdravotnictví přístup k lékům.

Je důležité poznamenat, že zdravotní systémy jsou schopny poskytnout antivirotika komukoli, kdo to potřebuje, nejen lidem, kteří tam již jsou pacienty, řekl Georgann Mazzoli, regionální manažer pro farmacii v klinické praxi v Mount Carmel.

Contents